Expo: Straks gaat het jenever sneeuwen. De mooiste gedichten uit de Nederland...
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vr 25 september 2020 - Zo 3 januari 2021

/

Expo: Straks gaat het jenever sneeuwen. De mooiste gedichten uit de Nederland...

Witte Nonnenstraat 19

3500 Hasselt

€7

Basistarief: 7,00 €

Het is een publiek geheim dat jenever nogal eens soelaas bood aan dichters om de mooiste gedichten te schrijven. Maar wist je ook dat jenever zélf heel vaak het onderwerp was van poëtische hersenspinsels — zowel van grote als minder grote namen uit onze literatuur?

Dat is minder bekend.
Tot nu.

Het project Straks gaat het jenever sneeuwen — verwijzend naar de eerste regel van Winterlied van J. Bernlef — brengt hier verandering in.

Een bloemlezing bundelt oude en jonge ‘klare’-gedichten van de beste schrijvers uit de Nederlandstalige literatuur, volksliederen, light verse, limericks en zelfs internetvondsten. En niet te vergeten: anti-jenevergedichten, uit de tijd dat matigheidsbonden hevig tekeer gingen.

Poëtische installaties op zeven unieke locaties in Vlaanderen (en later Nederland) brengen een selectie jenevergedichten — op een creatieve en vaak interactieve manier — tot leven. Diverse activiteiten brengen zowel jenever- als poëzieliefhebbers in hogere lyrische sferen. Bovendien wordt de Hasseltse Witte Nonnenstraat tijdelijk een poëziestraat.

De expo loopt, afhankelijk van de locatie, van 25 september tot minstens 3 januari 2021. In het voorjaar van 2021 reist de expo verder naar het Nationaal Jenevermuseum Schiedam (Nederland).

Alle locaties, behalve het Jenevermuseum, zijn gratis toegankelijk. Voor tarieven en openingsuren: www.jenevermuseum.be · bibliotheek.hasselt.be · www.boekhandelgrim.be · www.detijdhervonden.be · www.devagant.be · www.grootvleeshuis.be · www.poeziecentrum.be
Check voor je bezoek aan één of meerdere locaties zeker de respectievelijke websites in verband met de vereiste corona-maatregelen.

Dit poëzieproject werd gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker