Balsam Laika/ Zefiro Torna
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
ZATERDAG
25
SEPTEMBER

Zaterdag 25 september 2021

Zaterdag 25 september 2021 (van 20u30 tot 23u00)

Zondag 26 september 2021 (van 16u00 tot 18u00)

Zondag 26 september 2021 (van 20u30 tot 23u00)

Van 20u30 tot 23u00

Balsam Laika/ Zefiro Torna

Beverselaan

1853 Strombeek-Bever (Grimbergen)

€25

Basistarief: 25,00 €; Vriendenprijs: 22,00 €

BALSAM is een muzikale en zintuiglijke performance. Een alchemistisch concert. Een zinnenprikkelend laboratorium waarin de live uitgevoerde muziek samensmelt met verrassende geuren, smaken, met visuele en fysieke ervaringen.

De bedwelmende muziek voert je mee langs traditionele gezangen uit Portugal, Griekenland en IJsland, mystieke klanken van Hildegard Von Bingen, 15de-eeuwse polyfone muziek en eigen composities. De teksten van de liederen gaan terug op verzen uit het Bijbelse Hooglied, gedichten van Vergilius en Horatius en op de poëzie van tijdgenoten van Baudelaire en Verhaeren. Ze gaan over het spel van de liefde, over verlangen en verdriet, de zoete geur van jasmijn en de schoonheid van een boom. Ze zijn een hulde de helende, stimulerende en betoverende werking van kruiden en planten.

Terwijl bedwelmende muziek je meevoert, ben je getuige van fascinerende alchemistische processen. Olie stolt tot eetbare parels, een bloemknop geeft een elektrische sensatie, een mineraal blijkt een zoete lekkernij. Alchemisten reiken je ongekende proeverijen en geuren aan, ervaringen die je deelt met je buur. Convivialiteit oftewel de ‘kunst van het samenleven’ als troost. BALSAM doet dromen, is spiritueel en zinnelijk, aards en hemels tegelijk. Een ode aan het leven en het mysterie ervan.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker