Boekvoorstelling Lale Gül - ‘Ik ga leven' | Voor alle vervolgde en onderg...
Kunst & Cultuur
DINSDAG
29
JUNI

Dinsdag 29 juni 2021

Van 19u30 tot 21u00

Boekvoorstelling Lale Gül - ‘Ik ga leven

Kantienberg 9

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Lale Gül in gesprek met Hind Fraihi en Pinar Akbas. Moderator: Erik Vlaminck
(PEN-Vlaanderen). Een organisatie van het Geuzenhuis en het Vermeylenfonds, i.s.m. PEN-Vlaanderen.

In haar autobiografische debuutroman rekent Lale Gül af met haar streng islamitische opvoeding en de hypocrisie van haar streng-religieuze gemeenschap. Ze laat haar hoofdpersonage Büsra de vrijheid opeisen om haar leven in te richten zoals zij dat zelf wil.

Door haar boek werd Lale Gül verstoten door haar familie en kreeg ze een haatcampagne en doodsbedreigingen over zich heen, een lot dat wel meer geloofsverlaters treft. Nu leeft ze ondergedoken en wil ze nooit meer iets over de islam schrijven.

Met
Lale Gül ¬– Auteur Lale Gül is studente Nederlands aan de Vrije Universiteit.
Hind Fraihi – Hind Fraihi is freelance journaliste. Ze kwam zelf in het oog van de storm terecht toen ze in 2006 Undercover in Klein-Marokko. Achter de gesloten deuren van de radicale islam publiceerde. Onlangs ging ze opnieuw undercover voor haar recentste boek Achter het schild van extreemrechts, dat ze samen met Bas Bogaerts schreef.
Pinar Akbas ¬– Pinar Akbas is ex-politica en verpleegkundige. Ze is Vlaamse met Turkse roots en noemt zichzelf atheïstisch. Hoewel ze zelf niet uit een strikt religieus maar alevistisch milieu komt, herkende ze veel scènes uit het boek van Lale Gül.
Erik Vlaminck (inleidng en moderator) – Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur en leidde de Vlaamse Auteursvereninging. Dat engagement voor de rechten van auteurs trekt hij door in zijn voorzitterschap van PEN-Vlaanderen.

PEN-Vlaanderen
Met deze boekvoorstelling willen we samen met PEN-Vlaanderen het lot van vervolgde en ondergedoken schrijvers in de kijker zetten. PEN is een internationale mensenrechtenorganisatie die zich inzet voor vrije meningsuiting en opkomt voor auteurs of journalisten die bedreigd of vervolgd worden.

Gent ICORN-stad
Het doel van dit project is om de aandacht op te eisen voor onze vraag om van Gent een ICORN-stad te maken. ICORN (International Cities of Refuge Network) is een onafhankelijke organisatie van steden die vluchthuizen en bescherming aanbieden aan schrijvers die risico lopen.

Praktisch
Dinsdag 29 juni 2021, 20:00
Online event. Gratis inschrijven via www.geuzenhuis.be.
Na inschrijving ontvangt u een link waarmee u het event kan volgen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker