SKaGeN // Het gezin Van Paemel - GEANNULEERD
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
ZATERDAG
20
FEBRUARI

Zaterdag 20 februari 2021

Van 20u00 tot 20u00

SKaGeN // Het gezin Van Paemel - GEANNULEERD

Molenstraat 51

9300 Aalst

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Wirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie.

Ontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk, met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot verhitte strijd. ‘Het gezin Van Paemel’ toont een wereld in verandering, toen -1903- en nu. 

Acteur en theatermaker Valentijn Dhaenens gaat de uitdaging aan en speelt alle 13 personages. Tegelijkertijd. In elk van de vier bedrijven speelt hij een ander cruciaal personage live. De talrijke antagonisten, ook vertolkt door Dhaenens, zijn digitaal aanwezig. Voor wie er nog aan twijfelde, ‘Het gezin Van Paemel’ wordt géén monoloog, maar een proeve van creativiteit in tijden van corona.

Het is een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Een intensief gesprek met ons erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is. Samen zijn we alleen, dat is herkenbaar in alle tijden.

Over Valentijn Dhaenens

De afgelopen jaren reisde Valentijn Dhaenens voor SKaGeN de wereld rond met de succesmonologen ‘DegrotemonD’, ‘DeKleineOorlog’ en ‘Onbezongen’. In ‘DeKleineOorlog’ ontdubbelt Dhaenens zich via schermen en gaat hij in dialoog met zijn 7 alter-ego’s. In ‘Het gezin Van Paemel’ gaat hij nog een stap verder.


Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker