Schuimend Klassiek - #3 - Klassieke Gitaar
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 16 februari 2020 (van 11u00 tot 12u00)

/

Schuimend Klassiek - #3 - Klassieke Gitaar

Dorp

8700 Schuiferskapelle (Tielt)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Schuimend Klassiek #3 - 16/02/2020 - 11 u.
’t Een & ’t Ander - Dorp 3 - Schuiferskapelle

Instrument in de kijker: klassieke gitaar
Muzikanten: Luc Cauwelier en Annemie Devos

Cupido heeft behoorlijk raak geschoten wanneer één van zijn magische pijlen het onstuimige punkhart van The Dirty Scums trof: hun liefde voor muziek lijkt nimmer meer af te nemen, en met het verstrijken der jaren eerder nog toe te nemen. Hun eigen instrumenten produceren dan misschien wel enkel stevige punkmuziek, hun door Cupido getroffen hart raakte verliefd op muziek in diverse uiteenlopende genres, inclusief klassieke muziek. Het inspireerde hen om onder de noemer Schuimend Klassiek in 2019 van start te gaan met een reeks evenementjes die steeds plaats vinden in het lokale dorpscafé ’t Een en ’t Ander van hun thuisbasis Schuiferskapelle. Schuimend refereert daarbij zowel naar de Scums als naar het aperitiefgehalte van de optredentjes.

In elke editie van Schuimend Klassiek wordt één klassiek instrument gedurende een uurtje in de kijker geplaatst. Het concept is licht educatief van opzet, de muzikant van dienst geeft nl. tussendoor wat tekst en uitleg over zowel het instrument als over de gespeelde klassieke werken. Uiteraard is soleren op het instrument de hoofdzaak, en dit al of niet samen met een begeleidingsinstrument. De locatie is het knusse achterafzaaltje van ’t Een en ’t Ander, waarbij je zelfs even in de waan kan verkeren dat je op uitnodiging van Gandalf zelf samen met zijn dertien Dwergen in de keuken van Bilbo Balings’ hobbithuisje bent terecht gekomen. Het aantal zitplaatsen is er beperkt tot 30 à 40. De kleinschalige concertjes vinden telkens plaats op zondagvoormiddag van 11 u. tot 12 u., en wel op de vierde zondag van de maanden februari, mei en november. Deze editie op de derde zondag van februari vormt daar evenwel een uitzondering op.

Luc, afkomstig van Zwevezele, krijgt muziek met de paplepel binnen: reeds op 6-jarige leeftijd leert zijn vader hem wegwijs op het accordeon, en wanneer Luc 13 wordt, gaat hij voortaan mee op stap met vader. Luc speelt intussen drums en Odiel speelt orgel op een ontelbaar aantal feesten in de brede regio. Wanneer Luc 16 wordt, raakt hij geïmponeerd door de gitaarklank van de plaatselijke beatgroep The Dandy’s. Het zet hem ertoe aan zelf over te schakelen op gitaar en hij speelt al snel in enkele rockbandjes. Na zijn humaniora te Torhout, begint hij een opleiding klassieke gitaar aan de academie van Izegem, waarna hij zijn studies verder zet aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent. Tijdens die opleiding geeft hij gitaarles in Melle en start hij op 24-jarige leeftijd een loopbaan als leraar klassieke gitaar in de muziekacademies van Tielt en Diksmuide. Dat houdt hij vol tot 2015, het jaar waarin zijn pensioen wenkt. Vanaf 1980 treedt hij op met Gitaar-duo Giuliani, daarna en tot op heden met Trio Graffiti. Annemie is in de jaren tachtig een Diksmuidse leerlinge van Luc, op wie ...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker