Worksshop 'Verbindende communicatie' + info 'Erkenning voor mantelzorgers'
Lifestyle > Gezondheid
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 24 november 2020 (van 14u30 tot 16u30)

/

Worksshop

Duinenstraat 172

8400 Oostende

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Workshop ‘Verbindende communicatie’ + info ‘Erkenning voor mantelzorgers’
Dinsdag 24 november om 14.30 uur in OC Ter Yde, Duinenstraat 172

Kennismaking met verbindende communicatie van Marshall Rosenberg. Het model van verbindend communiceren is een uitstekend model om als mantelzorger jouw noden en behoeften naar de hulpverlener en de persoon waarvoor je zorgt kenbaar te maken. Aan de hand van voorbeelden leren deelnemers de vier bouwstenen van dit model kennen: observatie van feiten, stilstaan bij gevoelens en behoeften, een verzoek formuleren.
Verder wordt er stilgestaan bij de officiële erkenning voor mantelzorgers.
Bert Verschingel, educatief medewerker bij Samana West-Vlaanderen, komt deze voordracht geven. Hij is er verantwoordelijk voor de uitbouw van de mantelzorgwerking en het vormingsaanbod voor mensen met een chronische ziekte of beperking. Vanuit zijn contacten met mantelzorgers, zorgvragers en zorgprofessionals is Bert zich zeer bewust van het belang van heldere, open en eerlijke communicatie.
Deelnemen is gratis. Inschrijven is nodig en kan in één van de ontmoetingscentra of via [email protected] ten laatste op 19 november 2020.
Mantelzorgcafé ‘De Mantelschelp’ komt elke vierde dinsdag van de maand samen in één de ontmoetingscentra
‘De MantelzorgHub’ in Oostende zet ook in 2020 haar beste beentje voor. Dit is een project voor én door mantelzorgers, met de steun van Kom op tegen Kanker en !DROPS. ‘De MantelzorgHub’ wil een gemeenschap voor mantelzorgers opbouwen, waar er ruimte is voor contact met andere mantelzorgers tijdens de Mantelzorgcafés, het uitwisselen van informatie en ervaringen, psychologische ondersteuning, ontspannende activiteiten, gezelligheid en nog zoveel meer. Daarbij streven we ernaar het bestaande ondersteuningsaanbod van lokale zorgorganisaties zo vlot mogelijk te laten doorstromen. Want een goed geïnformeerde en veerkrachtige mantelzorger is er twee waard!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker