Armand
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
VRIJDAG
23
APRIL

Vrijdag 23 april 2021

Van 20u00 tot 23u00

Armand

Boerenkrijglaan 51e

2250 Olen

€12

Basistarief: 12,00 €

Marc Hendrickx en Dirk Dobbeleers begonnen hun creatieve samenwerking net na de eeuwwisseling. Ze ontwikkelden twee ‘lijnen’…
Voor jongeren vanaf 12 jaar realiseerden Marc en Dirk vijf grote projecten rond sociaal belangrijke thema’s die bestaan uit een theatervoorstelling, een boek en omkadering aan de hand van een pedagogisch dossier, een bordspel, een tentoonstelling… Waarbij hun insteek steeds was om realistische verhalen te brengen, waarin lezers en kijkers zichzelf en de wereld om zich heen konden herkennen. ‘Het thema’ kwam op geen enkel moment geforceerd aan bod Iedereen kon zijn/haar eigen conclusies trekken en zijn/haar visie op de feiten bepalen.
Van 2002 tot medio 2016 beleefden duizenden jongeren zo “Getreinde wanhoop”, “Wolken en een beetje regen”, “Ma, pa, puinhoop!?”, “Wapenland” en “Heb jij ze wel alle vijf?”. Net voor hun afscheid bij jeugdtheaterproducent Educatief Theater Antwerpen voegden Marc en Dirk daar nog het bescheidener opgezette “Grenzen” aan toe.
Voor het brede publiek was er de film ‘Booster’ in 2014 en schreven ze een handvol avondvullende voorstellingen. Met het ensemblestuk “Den Derby” bracht het duo in 2009 iets totaal nieuws… non-fiction comedy over de eeuwige rivaliteit tussen voetbalclubs Antwerp en (Germinal) Beerschot. Een overrompeling door zowat 10.000 toeschouwers maakte “Den Derby 2” onvermijdelijk. Die productie lokte in 2012 bijna 6.000 toeschouwers naar Antwerpen Linkeroever. Een laatste vette knipoog naar puur Antwerpse voetbaltoestanden volgde in 2018, met “Op weg naar WEMBELIE!”.
Als reisvoorstellingen waren er het tot in NRC hooggeprezen “CoopmanCampioen!” in 2009 en de muzikale productie “De erfenis van de Koning” in 2018.
Nu is er dus “Armand”, waarmee het duo in de eerste plaats een reisvoorstelling voor het brede publiek brengt. Maar de hoofdthema’s in het levensverhaal van het hoofdpersonage bevatten zoveel aanknopingspunten met de leerplannen dat “Armand” ook zal spelen voor de 2e en 3e graad van het secundair onderwijs.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker