Fietsen langs de Kastelse gehuchten
Sport > Atletiek
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 5 juli 2020 (van 13u30 tot 17u00)

/

Fietsen langs de Kastelse gehuchten

Kapelweg 134

2300 Turnhout

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Kasterlee wordt ook wel de groene parel van de Kempen genoemd.
Kasterlee is de overkoepelende naam van de 3 fusiegemeenten Kasterlee, Lichtaart en Tielen. In totaal telt de fusiegemeente 20 gehuchten + de 3 dorpskernen.
We fietsen vandaag langs de 12 gehuchten van deelgemeente Kasterlee.
Lage Rielen - Kleinrees - Zandhoef - Hoekske - Houtum - Oosteneind - Terlo - Isschot - Vorsel - Hoeven - Kluis - Grootrees

Kasterlee bestond tot in de 19de eeuw uit talrijke, verspreide gehuchten met eigen gemeenschapsgronden die pas in 1844, onder druk van de overheid, afgestaan werden aan de gemeente. Deze gehuchten gingen terug op de verschillende lenen uit de feodale maatschappij die bleven voortbestaan tot op het einde van het ancien régime.
De meeste gehuchten ontstaan in het begin van de 20° eeuw door uitdeinende woonwijken, omgeven door natuurgebieden en landbouwzones met hoofdzakelijk weiland en maïsteelt. De talrijke landbouwbedrijven liggen vaak geconcentreerd in gehuchten zoals Rees, Vorsel, Terlo, Goor, Grootrees, Kluis en Houtum. Opvallend hierbij is dat de gehuchtsnaam doorgaans de straatnaam is voor alle tot het gehucht horende wegen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker