Mahmood
Muziek > Concerten
ZATERDAG
18
DECEMBER

Zaterdag 18 december 2021

Van 20u00 tot 23u00

Mahmood

Turnhoutsebaan 286

2140 Borgerhout

€27

Basistarief: 27,00 €; VVK Inwoner 2140 of 2060: 25,00 €; VVK -26 jaar: 25,00 €; VVK +65 jaar: 25,00 €; Gratis inruilticket: 0,00 €

CORONA-UPDATE: het concert wordt verplaatst van zaterdag 20 februari naar zaterdag 18 december 2021. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum, tickethouder krijgen een mail met alle info.

Onweerstaanbare (Italiaanse) urban pop, voor fans van Rosalía, Charlie XCX, Mashrou' Leila en Billie Eilish.

Mahmood is een fenomeen. In 2019 wint hij in thuisland Italië het prestigieuze San Remo-festival en mag hij nadien met de winnende song Soldi naar het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Daar wordt hij met het onweerstaanbare urban popnummer – diepe hiphopbassen en catchy handgeklap gecombineerd met een typisch Italiaans refrein – overtuigend tweede. Internationaal is zijn naam gemaakt: met meer dan 100 miljoen streams op Spotify en meer dan 100 miljoen views op YouTube is Soldi de populairste Italiaanse hit ooit.

Het succes van Mahmood overstijgt het liedjescircus. Geboren in Milaan als Alessandro Mahmoud uit een Italiaanse moeder en een Egyptische vader heeft hij ook een verhaal te vertellen. In Soldi zingt het 26-jarige idool korte stukken in het Arabisch en herhaalt hij met teleurstelling in de stem ‘je dacht alleen aan geld’. De boodschap en de sound vallen echter niet bij iedereen in de smaak. Na zijn winst in San Remo tweet de rechts-populistische politicus Matteo Salvini dat een andere kandidaat de wedstrijd over ‘het mooiste Italiaanse liedje’ had moeten winnen. “Mijn generatie ziet de verschillen tussen allochtoon en autochtoon niet langer, voor ons is het de realiteit”, reageert Mahmood nadien kalm op de heisa in de Italiaanse pers.

Mahmood als one hit wonder afschrijven, zou dus meer dan onterecht zijn. Hij studeerde piano en zang en componeerde ook nummers voor andere artiesten. Met zijn eigen muziek doet hij als artiest hetzelfde als Rosalía in Spanje of Mashrou' Leila in Libanon: iets hedendaags en spannends maken van een eigen muzikale traditie. De mix van Midden-Oosterse muziek met hiphop en r&b laat je opspringen en dansen, de Italiaanse liefde voor melodie doet je luisteren en voelen. Dat bewijzen ook de recente single Barrio en het debuut Gioventù bruciata over ‘een verspilde jeugd’. Na een concert dit najaar in La Madeleine in Brussel, komt Mahmood voor zijn tweede Europese tour dit voorjaar langs in De Roma!

Ci-dessous le texte en français.

Mahmood est un phénomène. En 2019 il était gagnant du Festival San Rémo, dansson pays natal. Avec sa chanson Soldi il participait au Concours Eurovion de la chanson à Tel Aviv. Avec son irrésistible chanson urban pop - basses hiphop profondes, accompagnés de tapage rythmique des mains, combinés avec des tonalités typiquement italiennes - il y obtenait le deuxième prix. Cela était le début de ses succès internationaux: Soldi a reç...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker