Sunset
Film
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 15 oktober 2019 (van 14u00 tot 16u22)

/

Sunset

Turnhoutsebaan 286

2140 Borgerhout

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Sunset speelt zich af in Boedapest anno 1913. Een cruciaal jaar in de wereldgeschiedenis, maar er is meer aan de hand. De Hongaarse hoofdstad was op dat moment namelijk even belangrijk en wervelend als pakweg Parijs of Wenen: een plek met veel cultureel en politiek gewicht.

Írisz, het hoofdpersonage, keert er na een lange afwezigheid terug om werk te zoeken in de prestigieuze hoedenwinkel Leiter. Die is lang in het bezit geweest van Írisz’ familie, tot haar ouders stierven in een verwoestende brand. De nieuwe eigenaar heeft helaas geen plaats voor haar, maar Írisz heeft het gevoel dat hij haar probeert af te schepen. En dan verneemt ze dat haar broer misschien nog in leven is.

Credits

REGIE: LASZLO NEMES; GENRE: KOSTUUMDRAMA; MET: LEVENTE MOLNAR, SUSANNE WUEST, VLAD IVANOV; 2019; HONGARIJE; 2U22; HONGAARS GESPR. NED. ONDERTIT.

Pers

“In Sunset is Nemes’ giftige combinatie van schoonheid en onheil als een boze koortsdroom.” (DE VOLKSKRANT)

“Sunset is het werk van een cultuurpessimist, maar dan wel een die loepzuiver en met zeldzame filmische flair een diagnose stelt van een tijdvak. De parallellen met het heden zijn legio, maar moeten door de kijker zelf worden ingevuld.” (FILMMAGIE)

“Het onderwerp van de nieuwe film van László Nemes is minder extreem dan van zijn bekroonde Holocaustdrama Son of Saul, maar zijn audiovisuele aanpak is even grensverleggend.” (NRC)

“De Hongaarse Oscarwinnaar László Nemes laat met Sunset de kijker verdwaasd achter.” (TROUW)

 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker