BLOEDAFNAME maand JULI
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Maandag 6 juli 2020 (van 17u00 tot 19u30)

/

BLOEDAFNAME maand JULI

Kapelstraat 76

8450 Bredene

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

OPGELET LOCATIE WIJZIGING
Dagelijks hebben honderden mensen bloed nodig. Na een ongeval, een bevalling, een operatie of omdat ze ziek zijn enz... Door één zakje bloed te geven, help je meer dan één patiënt. In de huidige geneeskunde krijgt de patiënt alleen het bloedbestanddeel toegediend dat hij nodig heeft. Daarom wordt het afgenomen bloed gesplitst in de drie belangrijke delen: plasma, rode bloedcellen en bloedplaatjes.

Geef je de eerste maal bloed? Meld je dan aan bij de bloedverantwoordelijke. Deze zal u begeleiden gedurende uw eerste bloedafname. Na uw bloedafname ontvang je een drankbon en waardebon (die kan je omwisselen tegen BTC-producten)
Meer informatie over bloed geven: http://www.bloedgevendoetleven.be/

VERGEET JE INDENTITEITSKAART NIET
Maak altijd een afspraak om te doneren. Dit kan telkens via "donorportaal.rodekruis.be" of via het gratis nummer 0800 777 00. De bevestigingsmail voor de afspraak geldt als legitimatie voor uw verplaatsing.

Corona maatregelen zijn van toepassing.
AANDACHTSPUNTEN ten gevolge van COVID-19
- Koorts? Hoesten? Keelpijn? Verkouden? In de laatste 14 dagen? Een gezinslid met COVID-19 of in contact geweest met (potentiële) coronapatiënten? Dan mag je nu NIET doneren!
- We vragen om niet-donoren (bv. kinderen) momenteel niet mee te brengen naar een donatie.
- Donoren dienen een eigen balpen mee te brengen om de medische vragenlijst in te vullen!
- Om fysiek contact te vermijden wordt er momenteel geen vingerpriktest gedaan bij gekende donoren die een te lage hemoglobinewaarde hebben.
- Vanaf 4 mei meten we de temperatuur van de donoren voor donatie. Dat gebeurt contactloos met een infrarood thermometer. Wanneer er een lichaamstemperatuur van 37,6°C of hoger gemeten wordt, is doneren op dat moment niet mogelijk.
- In het belang van jouw en onze veiligheid vragen wij de donoren een eigen mondmasker te dragen.
- Het inruilen van dank-u-bonnen en het uitdelen van attenties wordt momenteel stopgezet. Dit om fysiek contact nog meer af te bouwen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker