Cursus reanimeren en defibrilleren JUNI GEANNULEERD wegens covid-19 maatregelen.
Evenementen
DINSDAG
1
JUNI

Dinsdag 1 juni 2021

Van 19u00 tot 22u00

Cursus reanimeren en defibrilleren JUNI GEANNULEERD wegens covid-19 maatregelen.

Prinses Elisabethlaan 47,

8450 Bredene

GRATIS

Hoe meer mensen deze cursus volgen, hoe meer kans je hebt om adequaat geholpen te worden en om te overleven bij een hartprobleem. Jaarlijks zijn er 10.000 hartstilstanden in Belgiƫ. Amper 5 tot 10% overleeft, tenzij er onmiddellijk gestart wordt met reanimatie en een AED-toestel gebruikt wordt, dan stijgt de overlevingskans tot 60 %.

De cursus is gratis en duurt 3 uur en 4 uur met praktische proef waarna je een attest krijgt van slagen in reanimatie en het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator).
Deze korte sessie is zeer praktijk gericht waardoor er per cursus slechts maximum 20 cursisten (12 bij covid-19 alarm) kunnen inschrijven. Bij meer dan 20 cursisten kom je automatisch op de volgende sessie terecht. Bij corona is een mondmasker verplicht en wordt er in bubbels gewerkt.

De lessen gaan in principe telkens door op de eerste dinsdag van de even maanden (febr, april, juni, okt en dec) en starten om 19u stipt tot 22u, in de lokalen van het Rode Kruis-Bredene gelegen in de Prinses Elisabethlaan 47 te Bredene.

Verplicht in te schrijven op de link hierna, die 6 weken voor aanvang van de cursus online zal gezet worden.

Verenigingen of groepen kunnen deze cursus ook gratis aanvragen met voorstel van een eventuele datum. Zie onze website https://www.rodekruis.be/bredene

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker