Black Leather Jacket
Muziek > Concerten
ZATERDAG
18
SEPTEMBER

Zaterdag 18 september 2021

Van 23u00 tot 23u59

Black Leather Jacket

Stationsstraat

2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Je rock-'n-roll loepzuiver en onversneden? Met het Antwerpse viertal BLACK LEATHER JACKET ben je aan het juiste adres. Overstuurde gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums … maar vooral heerlijke songs, die rijkelijk refereren naar helden als Ty Segall, The Hives, Black Rebel Motorcycle Club of Black Sabbath.

In 2018 trekt het trio zich terug in de GAM Studios voor de opnames van ‘Tranquillizer’. En dat wordt een bijzondere debuutplaat: de band verlaat definitief de platgetrede paden van de Vlaamse polderrock en ontwikkelt een eigen, internationaal klinkende sound: heldere garagerock, punk en rock 'n' roll: gebald en nijdig maar tegelijk gelaagd en intelligent.

Luister maar naar 'Intoxicated', 'Western World' of 'Village People' met de volumeknop op 11 en probéér dan maar eens niét met gebalde vuist in de lucht je woonkamer of keuken rond te hossen.

Bovendien laten de jongens ook invloeden van minder voor de hand liggende genres als noise ('FFFreaks'), psychedelica en zelfs een snuif progrock (‘A Burnt Child Dreads Fire’) binnensijpelen. Net deze veelzijdigheid maakt Black Leather Jacket één van de sensaties van 2019: lekkere, vette rocksingles afgewisseld met ambitieuze en hoogstaande albumtracks: een winnende combinatie.

Begin 2019 zwiert Studio Brussel 'Village People' prompt op hun playlist én komt direct De Afrekening binnen waar het nummer doorstoomt tot de 3e plaats! Ook op 3FM (NL) krijgt ‘Village People’ een pak airplay. Gevolg is een waanzinnige festivalzomer in België en Nederland, met passages op
topfestivals o.a. Rock Herk, Rock Zottegem, Lokerse Feesten, Suikerrock en Crammerock.

‘Tranquillizer’ verscheen op 15 november 2019. De albumrelease show volgde op 29 november in Trix en was drie maanden op voorhand volledig uitverkocht. Hell yeah!

Black Leather Jacket is:
Alexander van der Wallen: vocals/guitars
Nicolas d’Exelle: guitars
Jens Leysen: guitars
Mathijs van der Wallen: drums

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker