Nacht van het Kempens Erfgoed in Putte
Evenementen > Opendeurdagen
ZATERDAG
24
OKTOBER

Zaterdag 24 oktober 2020

Van 18u30 tot 23u00

Nacht van het Kempens Erfgoed in Putte

Heuvelstraat 41b

2580 Putte

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Ter gelegenheid van Nacht van het Kempens Erfgoed organiseert heemkring Het Molenijzer op zaterdag 24 oktober van 19u tot 23u een tentoonstelling over het bloeiende nachtelijke uitgaansleven in onze gemeente meer dan een halve eeuw geleden. Putte was vroeger de uitgaansbuurt bij uitstek! Woon jij al lang in Putte en ben je nog naar bals en feesten geweest in de reeds lang vervlogen discotheken? Dan is deze tentoonstelling de moeite waard om te bezoeken! Tijdens de activiteit zijn er warme dranken, frisdranken en allerlei streekbiertjes te bekomen.
Het Deposeum voor Lingerie en Ondergoed zet feestelijke bovenkleding van vroeger in de spotlights! Ontdek in welke zondagse kledij mensen vroeger naar de cinema, het theater, de kermis... gingen.
Daarnaast heeft de dienst cultuur en toerisme op diezelfde avond een zaklampenwandeling uitgewerkt met vertrek en aankomst aan de heemkring. Op die manier kan je beide activiteiten combineren of voor en/of na je tocht bij de heemkring iets drinken. De avondwandeling loopt langs enkele mooie plekjes in onze gemeente. Breng je zaklamp en fluohesje mee, want de paden zijn niet altijd volledig verlicht! Er wordt een gezinswandeling voorzien van ongeveer 5 km die je ook met kinderen kan doen, en een wandeling van ongeveer 11 km. Plannetjes met de routes zijn ter plekke verkrijgbaar. Je kan vertrekken tussen 18u30 en 21u30.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker