Wandeling: Brussel Beeldend Omarmen
Evenementen > Rondleidingen
WOENSDAG
12
MEI

Woensdag 12 mei 2021

Woensdag 12 mei 2021 (van 14u00 tot 23u59)

Woensdag 19 mei 2021 (van 14u00 tot 23u59)

Zaterdag 29 mei 2021 (van 14u00 tot 23u59)

Van 14u00 tot 23u59

Wandeling: Brussel Beeldend Omarmen

Munt 6

1000 Brussel

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Kunsteducatie en cultuurparticipatie spelen een belangrijke rol in de opvoeding tegen extremisme.Vanuit deze filosofie startte de Cardijnschool, gelegen in de zogenaamde ‘croissant pauvre’ het project ‘Brussel Beeldend Omarmen’.“Wij geloven in een educatief programma waarbij de positieve kracht van beeldend denken een voorname rol krijgt in de opvoeding tegen extremisme. Via het 5-jarige project willen wij jongeren laten reflecteren over hun stad Brussel en hun maatschappelijke rol hierin.”
Niet alleen jongeren van de Cardijnschool, maar ook jongeren van andere Brusselse scholen worden geconfronteerd met uitdagingen omtrent hun identiteit in de stad. Via het project BRUSSEL BEELDEND OMARMEN i.s.m. Muntpunt en Korei Guided Tours willen we jongeren laten reflecteren over hun stad, en hun maatschappelijke rol hierin.
Trek je wandelschoenen aan en ontdek het beeldend werk van de kinderen en jongeren op verrassende plaatsen in Brussel! Verken met een gids het tentoonstellingsparcours waarbij leerlingen uit verschillende Brusselse scholen hun werken laten zien. Bovendien ontdek je heel wat interessante plekken in de stad die een voor een op hun manier bijdragen aan meer respect, meer begrip en een betere manier van samenleven.
De werken die je tijdens het parcours kan ontdekken werden gemaakt door leerlingen van de Cardijnschool Anderlecht, Vier Winden Basisschool Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Lukas Kunsthumaniora, Sint-Jozefscollege Sint-Pieters-Woluwe en Cardijnschool Inkendaal Vlezenbeek.
Gratis evenement maar reserveren is verplicht.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker