Gravensteen
Evenementen > Rondleidingen
DINSDAG
19
JANUARI

Dinsdag 19 januari 2021

Do 24 januari 2019 - Za 31 december 2050

Geen tijdstip beschikbaar

Gravensteen

Sint-Veerleplein 11

9000 Gent

€10

-reductietarief 1 (senioren 65+, groepen van minimum 15 personen, leden vriendenvereniging van het betrokken historisch huis, inwoners van Gent, behalve indien ze een vrijstelling genieten, leraren op vertoon van geldige lerarenkaart, houders van een Gentse UiTPAS): 7,5 euro -reductietarief 2 (jongeren van 19 en onder de 26 jaar): 6 euro -reductietarief 3 (aan houders van een vrijetijdspas met recht op korting voor mensen in armoede, in het kader van toepassingen van het Steunpunt Vakantiepar...

Het Gravensteen is een middeleeuwse burcht in het hartje van de stad met smalle torentrappen, forse kantelen, tot de verbeelding sprekende vertrekken en een machtig uitzicht. Al eeuwen woont er niemand meer. Toch is het geen leeg of verlaten gebouw: ook vandaag valt er heel wat te beleven!
Je kan het Gravensteen (her-)ontdekken met de comedy audioguide van Wouter Deprez. Of met een persoonlijke gids. Groepen en scholen kunnen zich laten onderdompelen in de geschiedenis van het kasteel tijdens één van onze rondleidingen. En kinderen zijn vast dol op een verjaardagsfeestje met koninklijke ontvangst of een dagje Feest in't kasteel. Reserveer je tickets vooraf online.
Om het voor iedereen veilig te houden:
- beperken wij het aantal bezoekers
- houden we 1.50 meter afstand
- dragen wij een mondmasker
- zorgen wij voor een goede hygiëne
- ontsmetten we na ieder gebruik de audiotoestellen*
- brengen we extra signalisatie aan

Vragen wij je om:
- je tickets vooraf online te kopen: tickets Gravensteen - tickets Heeren, vertrekt!
- 1.50 meter afstand te houden
- een mondmasker te dragen
- de nodige handhygiëne toe te passen
- cashless te betalen
- niet af te wijken van het aangegeven parcours
- in het Gravensteen andere bezoekers niet in te halen op wenteltrappen en omwalling
- als gezin of klein gezelschap zoveel mogelijk samen te blijven
- plaats te maken na het activeren van het audioverhaal (luisteren kan ook van op afstand)

* De audioguide is een essentieel onderdeel van je bezoek. Na elk gebruik wordt de apparatuur ontsmet. Koptelefoons worden niet meegegeven. Je kan luisteren aan het toestel zelf of je eigen oortjes meebrengen. Er zijn ook wegwerpoortjes te koop.

En verder:
- De capaciteit van de toiletten is sterk gelimiteerd.
- Gebruik maken van vestiaire of lockers is voorlopig niet mogelijk.
- Onze shops zijn open. We vragen wel om steeds cashless te betalen.
Het Gravensteen is nog de enige middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem. Te bezoeken zijn het poortgebouw, de donjon, het huis van de graaf, de walmuur en de paardenstallen.
Redenen genoeg om regelmatig een bezoek aan de burcht te brengen: tijdens de zomer kan je het unieke uitzicht van op de omwallingen zien, tijdens de winter kan je een zeer aparte sfeer opsnuiven in het kasteel. Je kan er kiezen uit een ruim aanbod aan souvenirs. Voor zowel groot als klein is er een leuk hebbeding of een fraai geschenk. De shop bevindt zich in de Grote Zaal, ook bekend als de Joan Vandenhoutezaal, waar het bezoekerscircuit van het Gravensteen aanvangt.
Je kan het Gravensteen (her)ontdekken met een unieke audiotour van comedian Wouter Deprez. Hij geeft er zijn eigenzinnige en grappige kijk op het ontstaan van Vlaanderens meest imposante burcht. De audiotour zit inbegrepen in het inkomticket

Wapenmuseum
De historische wapencollectie bestaat voor een groot deel uit het legaat van Adolphe Neyt. Deze Gentse industrieel stelde éé...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker