Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd // Week van het Nederlands
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
ZATERDAG
3
OKTOBER

Zaterdag 3 oktober 2020

Van 14u00 tot 17u00

Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd // Week van het Nederlands

Waalse Kaai

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0 €

Een volledig coronaproof programma voor de kick-off van de Week van het Nederlands. De twee sessies Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd, met explainers Anneleen Spiessens & Dean Bowen, zijn deel van een namiddagvullende talkshow rond Literair Vertalen. 
IHet programma vindt parallel plaats in Rotterdam (Hotel New York), Antwerpen (Zuiderpershuis) én online, op de Facebookpagina van de Week van het Nederlands.
Onder leiding van gastheer Jasper Henderson gaan in Rotterdam auteur Tom Lanoye en vertaler Nederlands-Engels Michele Hutchison in gesprek.
Ondertussen zal Carmien Michels in Antwerpen het gesprek aangaan met vertaler Nederlands-Roemeens, Catalina O?lobanu, onder leiding van gastvrouw Selma Franssen.
We praten over de wereldwijde interesse in de Nederlandse taal en Nederlandstalige literatuur en over de rol van vertalers in het verspreiden van die literatuur. Ook geven de vertalers een kijkje in de keuken: hoe gingen ze te werk bij het vertalen van de romans en gedichten van de aanwezige auteurs? Hoe weten zij die over te brengen bij een nieuw publiek?
Daarna volgen twee sessies van Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd: Dean Bowen legt uit hoe taal werkt als sleutel tot sociale klassen. Anneleen Spiessens bewijst dat vertaling ons nieuws kleurt.
Slechts een beperkt aantal mensen kunnen fysiek aanwezig zijn bij de masterclass en Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. Anderen kunnen deze online volgen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker