NO(W)WORRIES | Silvia Federici
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
WOENSDAG
28
OKTOBER

Woensdag 28 oktober 2020

Van 20u00 tot 22u00

NO(W)WORRIES | Silvia Federici

Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De wereldwijde verspreiding van Covid-19 is een crisis die nu al de levens van miljoenen mensen in gevaar brengt. Het virus heeft bovendien aangetoond dat verandering echt nodig is. Aanpassingen die de kapotte infrastructuur kunnen herstellen en de sociale ongelijkheden, die aan de oorsprong van de pandemie liggen, aanpakken. Academica, activiste en feministe Silvia Federici kijkt tijdens NO(W)WORRIES hoe populaire feministische bewegingen kunnen bijdragen aan deze veranderingsprocessen.

Federici stelt dat verschillende vormen van strijd rond gezondheidszorg, landbouw, voedselproductie, klimaatrechtvaardigheid en zorg, én een afwijzing van alle vormen van racisme en xenofobie, onontbeerlijk zijn. Het zijn niet enkel voorwaarden om terug te keren naar een zekere ‘normaliteit’ maar de essentiële bouwstenen om deze crisis te transformeren én een kans op verandering.

Silvia Federici gaat na haar gelivestreamde lezing online in gesprek met professor sociologie Benedikte Zitouni en activiste en feministe Ida De Queecker. De moderatie is in goede handen van Kopano Maroga, gastdramaturg van Vooruit.

Onderdeel van:
NO(W)WORRIES

PRAKTISCH
wo 28.10 - 20:00 online (livestream) & Theaterzaal

THINK / lezing / talk

Gratis, wel even reserveren
Engels gesproken
2 x 60 min.

Credits
in samenwerking met: Kunsthal Gent, UGent, Vrije Universiteit Brussel & KUleuven - in het kader van: NO(W)WORRIES, een samenwerking tussen Vooruit, CAMPO, KOPERGIETERY, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen en S.M.A.K.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker