Boekvoorstelling Mattijs Deraedt - De schaduw van wat zo graag in de zon was ...
Kunst & Cultuur > Literatuur
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 24 september 2020 (van 19u30 tot 21u30)

/

Boekvoorstelling Mattijs Deraedt - De schaduw van wat zo graag in de zon was ...

Munt 6

1000 Brussel

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Mattijs Deraedt stelt zijn poëziedebuut De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan voor. Hij gaat in gesprek met Rashif El Kaoui. Vincent Coomans zorgt voor muziek. Uitgever Carl De Strycker verwelkomt.

Vandaag is de man niet meer wat hij geweest is. Zijn privileges worden terecht ter discussie gesteld, zijn machtsmisbruik aangekaart. Alles wijst erop dat hij zichzelf opnieuw moet uitvinden en toch blijft het verdacht stil in zijn bastion. Want wat kan je zeggen wanneer je geleerd hebt om te zwijgen over je zwaktes?

In zijn poëziedebuut De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan gaat Mattijs Deraedt op zoek naar zijn plaats in de wereld als jonge man. Van het platteland naar de stad, in de liefde en in de rouw. Telkens in een heldere taal, waarmee hij barsten probeert te slaan in het mannelijke pantser.

Mattijs Deraedt woont in Brussel en is poëzieredacteur bij het literaire tijdschrift Kluger Hans. Hij studeerde Schrijven aan het RITCS en publiceerde onder meer in Het Liegend Konijn, De Revisor, Deus Ex Machina, Poëziekrant, Tirade en Extaze.

Hij gaat in gesprek met acteur, rapper, podcastmaker en schrijver Rashif El Kaoui, die met De man is lam zijn eigen theatrale onderzoek voert naar man-zijn vandaag.
Muziek is er ook. Vincent Coomans is een singer-songwriter uit Kortrijk. Afstand, verlangen en rouw zijn centrale thema's in zijn liedjes, die referenties oproepen naar Bon Iver, Damien Jurado, Sufjan Stevens en Elliott Smith.

Coverbeeld © studio Berlinde De Bruyckere
Romeu, my deer IV, 2010
Was, ijzer, touw, epoxy
84 x 31 x 19 cm
Collectie SMAK, Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent, België

Coverontwerp © Thijs Kestens, Armée de Verre
Portret © Olaf Verhaeghe

Een organisatie van Poëziecentrum i.s.m Muntpunt.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker