The Invisible Life Of Eurídice Gusmão - Karim Aïnouz
Film
WOENSDAG
25
NOVEMBER

Woensdag 25 november 2020

Van 20u00 tot 22u30

The Invisible Life Of Eurídice Gusmão - Karim Aïnouz

Pieter Vanhoudtstraat 39, 3582 Beringen

3580 Beringen

€8

Basistarief: 8,00 €; Senioren (60+) / Leerkrachten: 7,00 €; -18 jaar / Studenten: 6,50 €

Brazilië
Een meeslepend melodramatisch epos dat meer dan 50 jaar overspant, over twee onafscheidelijke zussen die in hun adolescentiejaren uit elkaar worden gerukt. 
Jaren '50, Rio de Janeiro. Euridice, 18 en Guida, 20, zijn twee onafscheidelijke zussen uit een conservatief middenklassegezin. Ze zoeken steun bij elkaar en houden elkaars dromen levend: Euridice wil professioneel pianiste worden en Guida zoekt haar ideale minnaar. Op een dag is Guida het beu om haar nieuwe vlam, een Griekse matroos, in het geheim te ontmoeten en ze ontsnapt met hem naar het verre Europa. Als ze zwanger en met hangende pootjes terugkeert, wordt haar alle toegang tot het ouderlijke huis ontzegd door haar vader, die haar wijsmaakt dat Euridice nu piano studeert in Wenen. Intussen verzwijgen de ouders voor Euridice dat Guida terug in Rio is. Alle correspondentie tussen hen wordt tegengehouden en niet-wetend van elkaar wordt het contact tussen de twee zussen volledig verbroken.
De vele emotionele passages in ‘The Invisible Life of Euridice Gusmao’ worden draaglijk gehouden door de flamboyante cameravoering en de vlotte stijl in een meeslepend melodramatisch epos dat meer dan 50 jaar overspant. Gebaseerd op de debuutroman van Marta Batalha is de film een aanklacht tegen mannelijk dominant gedrag binnen het gezin in Brazilië.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker