Arne Sierens - "Mouchette"
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
ZATERDAG
27
NOVEMBER

Zaterdag 27 november 2021

Van 20u30 tot 22u00

Arne Sierens - "Mouchette"

Jeugdlaan 2

3900 Overpelt (Pelt)

€14

Basistarief: 14,00 €; vvk/-26j: 11,00 €

‘Mouchette’ veroverde in 1990 binnen- en buitenlandse podia en zette Sierens als auteur op de kaart. Drie decennia later beleeft het stuk een volledige ‘remake’. Het is een “beklijvend portret van én voor al die onzichtbare en kwetsbare minderjarigen als een warme barmhartige vorm van mantelzorg” .
Sierens werkt hiervoor samen met zijn geliefde actrice Anemone Valcke (Mouchette) en Wouter Bruneel (Arsène) maar voegt hier live muziek aan toe met flamencogitarist Myrddin De Cauter en avant-garde gitarist Jean-Yves Evrard. ‘Mouchette’ wordt gebracht In een nieuw decor van setdesigner Guido Vrolix.

‘Flamboyant flirten met flamenco!’ moet Arne Sierens zijn belangrijkste regieaanwijzing geweest zijn tijdens het repeteren aan Mouchette. En dat werkt. Het muisgrijze decor, weinig meer dan een gestileerd huisje centraal op het podium, licht op door de chemie tussen gitarist Myrddin de Cauter en actrice Anemone Valcke enerzijds en het geknetter tussen gitarist Jean-Yves Evrard en acteur Wouter Bruneel anderzijds. Anemone Valcke stampt de ziel uit haar lijf.’
Els Van Steenberghe – Knack

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker