Mira
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
WOENSDAG
2
DECEMBER

Woensdag 2 december 2020

Van 20u00 tot 0u00

Mira

Kerkstraat 24

9200 Dendermonde

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Omwille van corona-maatregelen zijn wij genoodzaakt deze voorstelling te annuleren. Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd i.v.m. de terugbetaling.

Een concert met als rode draad afscheid. Zware kost? Verre van. ‘Verre van Weg’ is een ode aan het leven. Hoopvol, krachtig, kwetsbaar, speels en poëtisch van toon. In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje. Geïnspireerd door de liefde voor haar kind maakt ze deze voorstelling. We maken een reis langs muzikaal erfgoed van onze planeet. Een intense trip die aantoont hoezeer wij mensen -doorheen tijd en ruimte- muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is. Vooraf is er een film van ritueelbegeleider Caroline Meerschaert. In een collage van getuigenissen wordt de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld gebracht. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte in als er geen herinneringen zijn?

“Dit is met geen woorden te beschrijven. Dit was horen en voelen. Adembenemend mooi.” “Prachtige liedjes. Herkenbaar en zalvend voor wie al eens afscheid moest nemen. Ook voor anderen een ronduit betoverende muzikale reis.” “Ga kijken als je een sterke zangeres aan het werk wil zien die prachtig breekbaar haar eigen verhaal weet te verbinden met muziek van over de hele wereld.”

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker