De bever als buur – infoavond
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 12 november 2019 (van 20u00 tot 22u00)

/

De bever als buur – infoavond

Kerkstraat 111

9200 Dendermonde

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De bever, het grootste knaagdier van Europa, is sinds kort ook gespot in onze regio. Welke gewoonten heeft dit dier en wat kan je doen om eventuele schade te voorkomen of op te lossen? Je verneemt het tijdens deze gratis infoavond.

* IN DE LIFT *

Na een lange afwezigheid in Vlaanderen zit de beverpopulatie sinds 2000 terug in de lift. In onze regio leeft de bever vooral in de valleien van grotere rivieren zoals Schelde, Durme en Dender, al toont hij zich zo nu en dan ook in kleinere beekvalleitjes.

* NABIJ JE HUIS OF BOERDERIJ? *

De bever zit graag op z’n gemak en verkiest daarom vrij afgelegen en rustige (natuur)gebieden. Duikt hij toch op in de buurt van bewoonde zones of landbouwgebied, dan is het goed om te weten hoe je eventuele euvels rond afwatering, bomen en landbouwgewassen kan voorkomen of waar je ze kan melden.

* EXPERTEN *

Tijdens de infoavond belichten experten van de Universiteit Antwerpen, het Agentschap voor Natuur en Bos en de stad Dendermonde elk aspect van (samenleven met) de bever. Je krijgt ook de kans om vragen te stellen.

* PRAKTISCH *

De avond start om 20 uur in zaal ’t Sestich (boven de bibliotheek), Kerkstraat 111 in Dendermonde. Omstreeks 22 uur sluiten we af met een drankje. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig.

* PARTNERS *

Regionaal Landschap Schelde-Durme organiseert deze infoavond samen met de steden Aalst en Dendermonde, Natuurpunt Aalst en polders Beneden Dender, Vlassenbroek en Schelde Durme Oost.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker