Hope
Film
WOENSDAG
15
DECEMBER

Woensdag 15 december 2021

Van 20u00 tot 21u30

Hope

C. Marichalstraat 5

8730 Beernem

€3

Basistarief: 3,00 €

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas, hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar drie maanden te leven hebt?
HOPE is een eerlijk en gevoelig drama, gebaseerd op de eigen ervaringen Maria Sødahl. De film gaat echter melodrama en sentimentaliteit resoluut uit de weg. Daarbij helpt het fenomenale acteursduo dat de hoofdrollen speelt.
De Noorse filmmaker Maria Sødahl debuteerde in 2010 met de film Limbo, die destijds 5 Amanda’s (Noorse Oscars) won. Negen jaar later is ze terug met Hope, die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Toronto. Na de Europese première op het Filmfestival van Berlijn, won Hope daar het Europa Cinemas Label, een prijs die wordt uitgereikt door een jury van Europese filmhuisprogrammeurs.
Regie: Maria Sødahl
Cast: Stellan Skarsgård, Andrea Bræin Hovig
Noorwegen, 2019

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker