Sabien Tiels en orkest: Accordeonissima
Muziek > Concerten
DINSDAG
18
MEI

Dinsdag 18 mei 2021

Van 14u00 tot 16u00

Sabien Tiels en orkest: Accordeonissima

Begijnhof 11

3090 Overijse

€10

Basistarief: 10,00 €; ABO: 8,00 €; VVK: 10,00 €; KASSA: 12,00 €

Een pleidooi voor het accordeon? Ja!
“Le piano des pauvres” lijkt al geruime tijd in de vergetelheid geraakt en kampt vaak onterecht met heel wat vooroordelen. Toch bezit dit instrument een rijkdom aan expressiekracht en een muzikaal kleurenpalet om u tegen te zeggen.
Voor iedereen die weigert in vakjes te denken is het zien van “Accordeonissima” een echte aanrader. Na de voorstelling zal het instrument wellicht voor altijd in je hart blijven nazinderen want één ding is zeker: het accordeon laat niemand onberoerd. Of het instrument nu danst van passionele vreugde of huilt van stil verdriet, het raakt je tot in het diepste van je wezen.
De karakterstem van Sabien Tiels vergezelt accordeonvirtuoos Ludo Mariën én jullie op een boeiende wereldreis samen met dit veelzijdige instrument in de hoofdrol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele muziekiconen er ook gretig gebruik van hebben gemaakt. Denken we maar aan the Beatles, Grace Jones, Billy Joel, Emmylou Harris, Bruce Springsteen,… Dichterbij huis noemen we Rocco Granata in één adem met het instrument. Hij dankt er zijn “Marina” aan. Ook Henny Vrienten, Arno, Stijn Meuris, Liesbeth List, Toon Hermans en vele anderen hebben het accordeon naar waarde weten te schatten. Inspiratie ten over dus voor een mooi en gevarieerd liedjesprogramma waarin het accordeon in al zijn glorie kan schitteren.
Genoeg redenen om mee te komen genieten? Wij dachten van wel.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker