Zefiro Torna - Balsam
Muziek > Concerten
ZONDAG
7
NOVEMBER

Zondag 7 november 2021

Van 20u00 tot 21u00

Zefiro Torna - Balsam

Truweelstraat 210

9100 Sint-Niklaas

BALSAM is een zinnenprikkelend kruidenlaboratorium. De bedwelmende muziek voert je mee langs traditionele gezangen uit Portugal, Griekenland en IJsland, mystieke klanken van Hildegard Von Bingen, 15de-eeuwse polyfone muziek en eigen composities. Liederen als ‘Artemisia absinthium’ en ‘Les roses de Saadi’ zijn een hulde aan de helende, stimulerende en betoverende werking van kruiden en planten.

In de lijn van de uitgebreide concerttournees en internationale successen van de producties ‘Les Tisserands’ en ‘O, Monde Aveugle!’, werkte het gerenommeerde muziekensemble Zefiro Torna opvolger Balsam uit. Het hybride collectief bestaat uit muzikanten actief in uiteenlopende genres als oude, traditionele, etnische en jazzmuziek.

Raphaël Decock is naast muzikant ook bioloog van opleiding en geeft tussen de muziekstukken door wat begeesterende toelichting over planten en kruiden.

“De veelheid aan onverwachte kleuren en smaken is alvast dé troef van dit project. (...) Dat Balsam doet dromen staat vast, en dat je dit liefst live wil meemaken ook.” De Standaard

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker