Arne Sierens - Mouchette
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
ZATERDAG
18
DECEMBER

Zaterdag 18 december 2021

Van 20u00 tot 21u00

Arne Sierens - Mouchette

Schakelstraat 8

8790 Waregem

€18

Basistarief: 18,00 €; // abo //: 16,00 €; //

Colette en Arsène wankelen door de wereld. Zij, een meisje van 14, zorgt voor haar jonge zusje en haar zieke moeder. Hij, platzak, verloren en kwaad omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen. Na hun ontmoeting ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Colette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Arsène blijft argeloos vertellen over zijn beslommeringen. 
Mouchette staat in ons collectief geheugen gegrift als de doorbraak van de in 1990 debuterende theaterauteur Arne Sierens. Sinds die prijswinnende oerversie* heeft Sierens zich drie decennia verder een weg gebaand van auteur, over regisseur, tot volbloed theatermaker. Hier en nu grijpt hij een scharniermoment in zijn artistieke loopbaan aan in de remake van Mouchette. De herneming transponeert Mouchette in de brandend actuele, maatschappelijke context van jonge mantelzorgers. Eerder dan een loutere herneming is het Sierens te doen om een beklijvend portret van én voor deze onzichtbare en kwetsbare minderjarigen.
Sierens werkt hiervoor samen met zijn geliefde actrice Anemone Valcke (Colette), Wouter Bruneel (Arsène) en voegt livemuziek toe met flamencogitarist Myrddin De Cauter en avant-garde gitarist Jean-Yves Evrard. 
Breng naar dit modern, fysiek en herkenbaar volkstheater 5 zakdoeken mee en hou ook nog plaats voor een brede glimlach. Want this is life.
 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker