Nele Van Canneyt
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
WOENSDAG
27
JANUARI

Woensdag 27 januari 2021

Vr 11 december 2020 - Zo 25 april 2021

Geen tijdstip beschikbaar

Nele Van Canneyt

Dijver 16

8000 Brugge

€7

Basistarief: 7,00 €; 13-25 jaar, groepen vanaf 15 betalende personen: 5,00 €; museumpassmusées: 0,00 €; 0-12: 0,00 €

De corona-maatregelen maken van Brugge een lege, stille stad. Waar anders duizenden bezoekers te zien zijn op straten en pleinen, gaapt nu een onwezenlijke leegte. De Markt, de Burg, het Minnewater, ze liggen er verlaten bij ... Wat doet dat met de inwoners? De ervaring is helemaal anders.

Musea Brugge maakt van deze unieke gelegenheid gebruik om een creatie-opdracht toe te vertrouwen aan fotografe Nele Van Canneyt (°1973). Zij zal haar impressies van de ‘nieuwe’ stad in deze bijzondere tijden vastleggen. Haar beelden en creaties zullen in het najaar te zien zijn in het Arentshuis.

Fotografe Nele Van Canneyt is bekend om niet-geënsceneerde beelden waarin ze haar droomwereld projecteert op de realiteit rondom ons. Centraal in haar werk staat een fascinatie voor de dualiteit tussen de zichtbare leefwereld en onze ervaring van die omgeving. Elke foto is beladen met uiteenlopende verhaallijnen en emoties. Van Canneyt reist de wereld rond op zoek naar het desolate. Melancholie en eenzaamheid zitten altijd sterk verweven in haar fotoreeksen.

Van Canneyt studeerde fotografie aan Sint-Lucas Academie-Gent. Haar fotografische werk wordt de laatste jaren opgemerkt door verschillende galleries en kunsthuizen. Ze is een ‘rising star’ binnen de Belgische fotografie.

€ 6 / € 5 (inclusief permanente collectie)
Info: www.museabrugge.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker