Forced Labor - Ugo Dehaes
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
ZATERDAG
20
MAART

Zaterdag 20 maart 2021

Zaterdag 20 maart 2021 (van 19u00 tot 20u00)

Zaterdag 20 maart 2021 (van 21u15 tot 22u15)

Zaterdag 20 maart 2021 (van 21u15 tot 22u15)

Van 19u00 tot 20u00

Forced Labor - Ugo Dehaes

Gasthuisstraat 22

3200 Aarschot

€10

Basistarief: 10,00 €; Vriendenprijs 20/21: 8,00 €

Forced Labor is een dansvoorstelling met robots. Hoewel artificiële mensen en mechanische automaten al sinds de oudheid bedacht en gemaakt worden, bestaat het woord robot nog maar 100 jaar. Ondertussen zijn robots alomtegenwoordig in onze maatschappij en wordt verwacht dat er tegen 2030 meer dan 800 miljoen jobs door hen overgenomen zullen worden.

In Forced Labor stelt choreograaf Ugo Dehaes deze evolutie in vraag door ze toe te passen binnen zijn artistiek proces. Hij investeert in robotmateriaal en creëert een voorstelling waarin de menselijke artiesten vervangen worden door artificiële intelligentie en robots. Robots die altijd beschikbaar zijn, nooit moe worden en niet vergoed moeten worden.

De toeschouwers nemen plaats rond een grote tafel waarop zich een voorstelling met kleine, erg organisch-ogende robots ontrolt. Doorheen de voorstelling evolueren ze naar complexere machines. Van heel dichtbij maakt het publiek mee hoe robots ontstaan, evolueren, leren bewegen, zich organiseren en een dansvoorstelling ontwikkelen.

In Forced Labor vangen we een glimp op van een toekomstige wereld zonder menselijke lichamen. Maar is dat wel waar we naartoe willen?

Choreograaf Ugo Dehaes nodigt het publiek uit zich te verwonderen over wat het ziet. Zijn sobere, radicale maar toegankelijke voorstellingen focussen op de kracht van de dans en de dansers. Zijn werk houdt het evenwicht tussen zwaarmoedigheid, schoonheid en humor. Zo slaagt hij erin om van het verhaal van de beweging ook het verhaal van het publiek te maken.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker