Dances of Death - Michiel Vandevelde
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 12 juni 2021 (van 20u30 tot 21u40)

Zondag 13 juni 2021 (van 15u00 tot 16u10)

/

Dances of Death - Michiel Vandevelde

Sainctelettesquare 19

1000 Brussel

€1.25

Basistarief: 1,25 €

In de 21e eeuw is de dood overal: nieuwe ongeneeslijke ziektes, stijgende zelfdodingscijfers, de gevolgen van klimaatverandering. Hoe kunnen we omgaan met het idee van de dood? Dances of Death stelt het fysieke potentieel van dans voor als uitgangsweg. Hoe zou een dodendans van deze eeuw eruitzien?
Dances of Death is een fysiek intense voorstelling met zeven dansers en één zangeres. Op het podium zie je een gemeenschap een ritueel rond de dood opvoeren. De performers ondernemen een tijdreis langs verschillende dodendansen uit lang vervlogen en meer recente geschiedenis. Verder bouwend uit de as van het verleden, dansen ze, ademen ze, huilen ze, lachen ze, zingen ze, in een cyclus tussen leven en dood. 
Het dansmateriaal is gebaseerd op drie korte 16mm-video's die choreograaf Michiel Vandevelde van zijn moeder erfde. Haar dans bestaat uit bewegingen met invloeden uit sociale, folkloristische en moderne Europese dansen.
• Artist-in-residence Michiel Vandevelde werkt als choreograaf en als curator, en toonde zowat al zijn werk in het Kaaitheater. Zijn werk is geworteld in een politiek en artistiek activisme.
‘Vandevelde heeft het talent om gedegen research te verwerken tot toegankelijke dans die, met een vleugje theater, zowel het hart als het verstand beroert.’ – Knack

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker