Smaakmakersreeks: Koffieklets met gebak en Eric Corijn - VUB
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 6 mei 2021 (van 15u00 tot 16u00)

/

Smaakmakersreeks: Koffieklets met gebak en Eric Corijn - VUB

nvt

1000 Brussel

€10

Basistarief: 10,00 €

In deze sessie geeft Eric Corijn (VUB) een introductie over ecosysteemdenken. Vanuit een aantal stellingen gaan we met de Brusselse welzijnssector hierover in gesprek. We staan open voor innovatie, zoeken ankerpunten en bekijken vanuit de sociale bril de voor- en nadelen van vermaatschappelijking van de zorg.
'De zoektocht naar dat verloren evenwicht vinden we in ecosysteem denken. Een holistische aanpak waarbij alle actoren een evenwaardige rol toebedeelt krijgen. De coronacrisis toont andermaal hoe verstoord ons ecosysteem is en stelt onze scheefgegroeide relatie met de natuur op scherp . De drang om terug te keren naar het “oude normaal” is groot en lijkt gemakkelijk. Niets is minder waar. Het antwoord ligt vermoedelijk in een gestructureerde krachtenbundeling van ondernemers, overheden en kennisinstellingen. Een goede herstelplanning gaat over een gemengde economie waar duurzame wijken met nabije zorg het nieuwe normaal worden.' zegt Eric Corijn. Hij noemt het ook “leveld playing field” of het meerschalig denken.

Elke smaakmaker, kort en krachtig, laat ons proeven van een hot topic uit het welzijnslandschap zoals energiearmoede, de digitale kloof, vermaatschappelijking van de zorg, duurzame samenleving voor iedereen. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen SDG's zijn onze leidraad.

Gesproken talen : Nederlands

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker