4AD-sessie Blankaart | Yamen Martini & Stephen Scharmin + Pablo, Tanguy & Tim
Muziek > Concerten
VRIJDAG
2
JULI

Vrijdag 2 juli 2021

Van 13u30 tot 17u00

4AD-sessie Blankaart | Yamen Martini & Stephen Scharmin + Pablo, Tanguy & Tim

Iepersteenweg 56

8600 Woumen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

4AD’s Blankaartsessies zijn een samenwerking tussen Muziekclub 4AD en Provincie West-Vlaanderen.

Yamen Martini & Stephen Scharmin

Twee rasmuzikanten slaan de handen in elkaar: trompettist Yamen Martini en percussionist Stephen Scharmin verenigen Oost & West en Noord & Zuid. En passant creëren zij een intrigerende blend waarin alle muzikale en fysieke grenzen vervagen.

Oostendenaar en noeste werker Yamen Martini, geboren in Aleppo (Syrië), is één van de gedreven coaches achter The Ostend Street Orkestra, producer voor Klein Verhaal en O.666, speelt bij Jaune Toujours en verleent hand- en spandiensten aan 3’ain (een trio met Bart Maris), Tenorin, U-percut en zijn eigen kwartet. Als muzikant graait Martini gulzig uit zijn leven en verleden, en verbindt Oosterse en Westerse muziek tot een eigengereide alliantie waarin jazz, blues, maqam, Balkan en experiment te horen zijn. Songs als ‘Coming from the Middle East’ (te beluisteren via Martini’s Spotify) tonen zijn technische kunde, die de weemoed en melancholie van dit nummer perfect verklanken.

Drummend wonderkind Stephen Scharmin, reeds te zien op het 4AD-podium met Mocambo, reisde vanaf zijn 18de levensjaar de wereld rond. Hij studeerde eerst jazz- en flamencodrum en percussie in Catalonië, tourde daarna met verschillende Barcelonese bands zoals Gadjo, om vervolgens richting Cuba te trekken om zich toe te leggen op Zuid-Amerikaanse genres zoals son en salsa. Hij was te zien op podia van Australië tot Diksmuide en speelde met de Senegalese Doudou N’Diaye Rose, Cubaans percussionist Dreiser Durruthy en Belgische artiesten als Pieter Embrechts en Frank Deruytter.

Gezamenlijk hebben Martini en Scharmin duizenden kilometer op de teller, letterlijk én figuurlijk. Nu brengen ze voor het eerst hun gedeeld universum richting podium. We zijn maar wat benieuwd naar deze muzikale fusie van al hun uitzonderlijke bagage.

Pablo, Tanguy en Tim

Met Pablo, Tanguy en Tim presenteren Témé Tan, Pablo Casella en Tim – Tartaruga – Wulleman een driekoppige surprise act, opgebouwd uit hun vertrouwde recepten van inventieve funk, afrobeat en heupswingende latin.
Behoeft Témé Tan nog een introductie? Het trouwe 4AD-publiek kent de Brusselaar vast al van passages op ons clubpodium in 2015 en 2016 en van Stad Onderstroom 2014. Multi-instrumentalist Témé Tan staat garant voor een verslavende blend aan traditionele Afrikaanse ritmes, moderne beats en elektronica. Geuren, kleuren en gesyncopeerde ritmes geïmporteerd uit Kinshasa versmelten met Franse en Lingalese lyrics, boeiende backing vocals en elektronische melodieën.
Ook de melange ons aangereikt door Mocambo is er eentje om duimen en vingers van af te likken. Ze passeerden reeds in 2014 en 2015 in ons huis met hun mix tussen Franse en Portugese hiphop, afrobeat, jazz, funk, Braziliaanse muziek. Eerlijk, origineel, diepgaand en uiterst aanstekelijk.
Op 2 juli slaan Mocambo-leden Pablo Casella – Gents muzikant, componi...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker