CoderDojo @ LonderLab
Opleidingen & Workshops > Creatieve Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 17 augustus 2019 (van 14u00 tot 17u00)

/

Molenstraat 5

1840 Londerzeel

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Kinderen vanaf 12 jaar, jongeren én volwassenen krijgen door vrijwilligers begeleiding op maat bij het leren programmeren en ontdekken de geheimen van hedendaagse elektronica en robotica.

We komen één keer per maand samen op een zaterdagnamiddag.

Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt, dan start je best met Scratch of met lasersnijden.

We gaan aan de slag met het gratis open source programma Scratch (7+ tot 16 jaar ): een intuïtieve en visuele programmeertaal.

Beginners (10+) die al ervaring hebben met Scratch kunnen met het gelijkaardige App Inventor de coolste Android apps maken voor hun telefoon of tablet. CoderDojo heeft deze fantastische online toepassing onlangs volledig in het Nederlands vertaald!

Iets meer gevorderde deelnemers (10+) kunnen ook kennis maken met Snap4Arduino, een Scratch-achtige omgeving waarmee je een Arduino eenvoudig kan programmeren.

Arduino is een open source computerplatform waarmee microcontrollers toegankelijk worden gemaakt. Je kan er allerlei inventieve apparaten mee bouwen die reageren op inputsignalen (bv. van een warmtesensor, een knop op een webpagina, een schakelaar,...) en die bv. led-lampjes of een motor aansturen (robots,...). Hierbij krijg je tevens de basis van hedendaagse elektronica in de vingers.

Meer gevorderde deelnemers (10+) leren de code (tekstuele programmeertaal), waarmee de Arduino traditioneel geprogrammeerd wordt.

We bieden daarnaast ook nog lasersnijden @ LonderLab (8+) aan, waarbij je met behulp van het gratis open source programma Inkscape een ontwerp leert maken dat je in diverse materialen kan uitsnijden en/of graveren met onze lasercutter. Indien gewenst kan je ook met andere software leren ontwerpen voor de lasercutter. Betalen doe je enkel voor het materiaal dat je gebruikt. Meer info op www.londerlab.be

Wil je graag als vrijwilliger meewerken aan dit nieuwe initiatief of aan de workshops lasercutten? Geef een seintje aan de Bib of kom langs.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker