Herdenking Hoeleden
Kunst & Cultuur > Architectuur & Monumenten
ZATERDAG
7
NOVEMBER

Zaterdag 7 november 2020

Van 18u00 tot 19u00

Herdenking Hoeleden

kerkplein 10

3471 Hoeleden (Kortenaken)

GRATIS

Op zaterdag 7 november 2020 nodigen we u uit om 18 uur voor de herdenkingsviering in de St. Amandus kerk, Kerkplein 10, 3471 Hoeleden.
Deze zal worden opgeluisterd door “Dirk’s Music”.
Deze Eucharistieviering wordt opgedragen aan alle oorlogsslachtoffer en overleden oud-strijders W.O. I & W.O.II speciaal in onze gedachten zijn deze van Groot-Kortenaken en tevens voor alle militairen die in bevolen dienst zijn overleden. Er zal een herdenkingsmoment gehouden worden aan de gedenksteen van Jozef (Jos) Holsbeek die samen met 35 andere UDA’s en 5 bemanningsleden in bevolen dienst omkwam te Sake-Masisi, Congo op 19 juli 1960. Samen met hem gedenken we hier nog vier Hagelandse jongens namelijk: Joseph Toussaint uit Zuurbemde, Omer Lemmens uit Binkom, Paul Valgaerts uit Assent en Renatus (René) Van Hove uit Kapellen, zij waren allen UDA’s van 10 W Tac Kleine Brogel. Daarna zullen er bloemen worden neergelegd aan het monument van de Gesneuvelden van 1914-1918.
Om de veiligheid regels in acht te kunnen houden vragen wij aan de vaandeldragers om zich te melden indien zij wensen aanwezig te zijn op zaterdag 7 november, omdat de kerk niet al te groot is word het aantal vaandeldragers beperkt.

Er zal op geen van onze samenkomsten een receptie zijn.
Het banket van 11 november zal ook niet doorgaan!
Mondmaskers zijn tevens verplicht te dragen op deze samenkomsten.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker