EXPO : Moving into light
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 15 juni 2019 (van 9u00 tot 18u00)

/

EXPO : Moving into light

Bondgenotenstraat

1190 Vorst

GRATIS

EXPO Dechen Mirjam van Baardwijk 03/05/2019 - 23/06/2019

Mirjam van Baardwijk heeft na haar studie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en een uitwisselingsprogramma met de kunstacademie in Boedapest verschillende exposities gehad.
Centraal staat haar fascinatie voor de verschillende facetten van het dagelijkse leven vermengd met fantasiebeelden.Mirjams werk bestaat uit foto’s, schilderijen, tekeningen en collages.
20 jaar geleden is Mirjam gefascineerd geraakt door Azië en vooral de ondoorgrondelijkheid van India. Azië is voor Mirjam een onuitputtelijke bron van inspiratie. Als Mirjam reist, neemt ze haar boekjes mee en vult ze die met tekeningen en collages. Die gebruikt ze als verdieping voor haar werk.Haar recente serie tekeningen zijn kamers waarin ze heeft geslapen tijdens haar reizen. Ze hebben voor haar een speciale betekenis.
Dit laat ze zien door alle kamers zo vorm te geven zoals ze die zelf het liefste ziet; vol kleur, verborgen herinneringen en dromen. In deze kamers komen fantasie en werkelijkheid samen en laat ze stukjes dromen achter.Als ik reis, dan beweeg ik. Door beweging komt ruimte vrij om te fantaseren en te dromen. Dat is goed voor mijn geest. En dan ga ik tekenen.Dechen is een visual storyteller.
Nog voor de aanvang van haar opleiding Audiovisuele Vormgeving aan de Kunst Academie in Tilburg begon Dechen op haar 19e aan haar nomadische bestaan. De 3 maanden die ze doorbracht in India vormde de basis voor haar liefde voor kleuren en reizen. Van 1983 tot 2009 verbleef Dechen in Azië en Spanje. Ze leefde er en reisde rond met een camera en een rugzak vol verf en borstels en leerde lokale technieken als batik in Yogyakarta (Indonesië) en thangka schilderen in McLeod Ganj (India). De schilderijen en tekeningen uit die periode zijn als een dagboek vol herinneringen aan kamers en plekken, mensen en hun verhalen.In 1998 werd Dechen door de Dalai Lama tot Tibetaanse non gewijd. De volgende 10 jaar verdiepte ze zich in de Boeddhistische fil

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker