Tegenspraak | Man-vrouw verschillen: aangeboren of aangeleerd?| Online via Zoom
Kunst & Cultuur
DONDERDAG
25
MAART

Donderdag 25 maart 2021

Van 20u00 tot 21u30

Tegenspraak | Man-vrouw verschillen: aangeboren of aangeleerd?| Online via Zoom

In mijn kot

9000 Gent

€5

Basistarief: 5,00 €; UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00: 1,00 €

Komen mannen echt van mars en vrouwen van venus? Natuurlijk niet, zegt filosofe Griet Vandermassen in haar boek "Dames voor Darwin". Maar er zijn wel degelijk een aantal gemiddelde verschillen tussen de seksen, zoals in seksualiteit en interesses. Ze zijn een voorspelbaar gevolg van vele miljoenen jaren evolutie door selectie. Feministen hebben volgens haar een blinde vlek voor die biologisch gewortelde verschillen.
Sociaal-reproductie deskundige Sigrid Vertommen stelt dan weer dat het hier om een gedateerde, tegenstelling gaat. Zowel 'natuur' als 'cultuur' zijn belangrijk in de constructie en beleving van gender en seksualiteit. Voor haar is solidariteit met die bewegingen die vandaag centraal staan in de feministische strijd ook een belangrijk aspect   In Tegenspraak confronteren we verschillende opinies over een belangrijk maatschappelijk vraagstuk. Het debat krijgt vorm aan de hand van stellingen waar de twee gasten, maar ook de deelnemers zich kunnen over uitspreken. 
Welke argumenten kunnen jou het meest overtuigen of heb je zelf ook argumenten voor of tegen? Schrijf je dan zeker in voor dit actuele en relevante debat. 

In samenwerking met Bibliotheek De Krook

Begeleiders: Griet Vandermassen, Janusz Vanhellemont, Sigrid Vertommen

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker