National Geographic – 130 jaar reizen en verkennen
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
DINSDAG
2
MAART

Dinsdag 2 maart 2021

Do 30 januari 2020 - Zo 25 april 2021

Geen tijdstip beschikbaar

Cour de l’Abbaye 1

4970 Stavelot

€7

Basistarief: 7,00 €; museumpassmusées: 0,00 €

National Geographic – 130 jaar reizen en verkennen” komt voor de eerste keer naar België, de tentoonstelling vindt plaats in de Abdij van Stavelot.In 1888 trok een kleine groep avonturiers, wetenschappers en ontdekkingsreizigers erop uit om de wereld, haar wonderen en mysteries te ontdekken. Ze trokken door ontoegankelijke oerwouden, bereikten de poolgebieden, doken in de diepzee, veroverden de Himalaya, ontdekten de geheimen van de dierenwereld en bestudeerden de sterrenhemel. Kort daarna verschenen hun foto’s en vertelsels in een bescheiden nieuwsbrief die later het magazine National Geographic zou worden. Vandaag de dag is National Geographic wereldwijd bekend en wordt het in meer dan 75 landen uitgezonden.Deze tentoonstelling schetst de hoogtepunten van meer dan 130 jaar aan avonturen door middel van een honderdtal foto’s. Er worden zes thema’s gepresenteerd, elk van hen ondersteund door videoreportages:

1) Verder, hoger, dieper (van het beklimmen van de Himalaya, de dieptes van de oceanen, 20.000 mijlen onder de zee en de bedwelmende dieptes tot aan de sterren en de maanlanding)

2) Over het pad van verdwenen werelden

3) De tijd van de legendes (de Croisière Jaune en de MegaTransect)

4) Het fotografische avontuur (vijf uitzonderlijke fotografen)

5) Het benaderen van de dierenwereld

6) Acht iconische portretten van National GeographicNational Geographic is een erg succesvol internationaal merk voor adolescenten, jongvolwassenen en buitenlandse toeristen. Deze foto's hebben een grote educatieve waarde, ze bieden een terugblik op de belangrijkste onderdelen van de 20ste eeuw, maar leren ons ook meer over onze planeet en haar omgeving.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker