ACROSS | Goffart Polomé Architectes
Hobby > Creativiteit
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 20 april 2021 (van 20u00 tot 21u00)

/

ACROSS | Goffart Polomé Architectes

ONLINE ONLINE

2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

In de lezingenreeks ACROSS geven Brice Polomé en Damien Goffart (Goffart Polomé Architectes) op 20 april een onlinelezing. De architecten uit Charleroi worden ingeleid door senior-architect Niklaas Deboutte (META architectuur). Volg de lezing live op de Facebook-pagina's van A+ en het Vlaams Architectuurinstituut.

Brice Polomé en Damien Goffart studeerden samen aan het ESA Saint-Luc Bruxelles. Polomé werkte na zijn studies gedurende vijf jaar bij het bureau van de Zwitserse architect Serge Grard. Goffart was bij verschillende Belgische bureaus actief alvorens hij zelfstandig begon te werken. In 2012 bundelden de twee architecten uit Charleroi hun krachten en richtten ze samen het bureau Goffart Polomé op.

Bij de oprichting van hun bureau dienden ze een ontwerp in voor twee verschillende wedstrijden; een school in Bossière en het stadhuis van Eghezée. Met succes, ze wonnen de eerste prijs voor beide wedstrijden. Daarna volgt de ene wedstrijd na de andere, hun ontwerpen vallen haast altijd in de prijzen. In 2016 vervoegt binnenhuisarchitecte Marie Maerckx het team, drie jaar later wordt ze vennoot. Ze was ook afgestudeerd aan het ESA Saint-Luc Bruxelles. In 2019 wint Goffart-Polomé de Grand Prix d’architecture de Wallonie in de categorie ‘jonge architect’ met hun project voor het kinderdagverblijf Les Écureuils.

Goffart Polomé is momenteel nog gevestigd in Wanfercée-Baulet, deelgemeente van de Waalse stad Fleurus in Henegouwen. Maar binnenkort openen ze een bureau in Brussel. De Across-lezing op 20 april is een stap om het land verder te veroveren.

Meer informatie: www.vai.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker