Belmundo | Met Boeddha op pad naar Sytem Change
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 5 maart 2021 (van 19u00 tot 20u00)

/

Belmundo | Met Boeddha op pad naar Sytem Change

nvt

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

“Caring for myself is not self-indulgence. It is self-preservation, and that is an act of political warfare", schreef Audre Lorde.

Deze woorden blijven uiterst relevant, vooral in deze bijzondere tijden. System Change kan een ver-van-je-bed-show lijken, maar begint toch vooral bij jezelf. Wereldwijd zijn er veel verschillende opvattingen over het goede leven, zorg dragen voor jezelf, je naasten en de omgeving. We kunnen hier zeker nog veel van leren! Tijdens Belmundo zetten enkele activiteiten het belang van zelfzorg, om zorg te kunnen dragen voor de wereld, in de kijker.

Persoonlijke transformatie is onontbeerlijk voor een volwaardige systeemverandering. De individuele ontwikkeling is cruciaal, maar we kunnen niet blind zijn voor externe omstandigheden die hierin hinderen of net ondersteunen. Persoonlijke verandering is dus nooit los te koppelen van maatschappelijke verandering en dit zal duidelijk worden tijdens deze laagdrempelige kennismakingssessie met Triratna.

De visie van Boeddha hierin volgend, zal je ontdekken dat een werkelijke politieke en sociale revolutie pas in gang kan komen na een culturele revolutie. Een revolutie op niveau van ethiek, van houdingen en ideeën van mensen.

In deze sessie presenteren we kort de visie van dr. Ambedkar op verandering. Dr. Ambedkar is de architect van de Indische grondwet en dalit. Daarnaast gaan we een meditatie doen, de metta bhavana, die ons hart voedt voor werkelijke verandering. Tussendoor wordt er regelmatig even in stilte en aandacht gezeten. Zoek een rustig plekje in je huis. Voorkennis is niet vereist!

Praktisch
Datum: vrijdag 5 maart
Tijdstip: 19-20u
Locatie: online, via onze Zoomlink te verkrijgen na inschrijving
Prijs: op basis van wat je wil en kan geven ter ondersteuning van onze werking
Inschrijven via [email protected]

Een activiteit van Triratna Gent

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker